tirsdag 11. desember 2012

IA bedrift kurs og Retorikk kurs med Elaine Eksvârd


De kursene vi har vært på iløpet av denne perioden er et Inkluderende arbeidsliv kurs og et kurs om retorikk med Elaine Eksvärd.

På IA kurset lærte vi om inkluderende arbeidsliv, og hvordan man kan få en bedre bedrift med fornøyde ansatte. Her skreiv vi under på en avtale som viser at vi er en IA bedrift.


"IA er forkortelsen for ”et inkluderende arbeidsliv” og stammer fra Intensjonsavtalen om et mer inkluderende arbeidsliv, som er inngått mellom partene i arbeidslivet og regjeringen.

"Avtalens hovedmål er å gi plass til alle som kan og vil arbeide. Virksomheter som inngår en samarbeidsavtale med NAV blir IA-virksomhet med tilgang til spesielle tjenester og virkemidler.

Hovedarenaen for IA-arbeidet er arbeidsplassen, og hovedaktørene er arbeidsgiver og arbeidstaker. NAV har fått i oppgave å bistå virksomheter som vil arbeide for å nå målene i Intensjonsavtalen.

Samarbeidsavtalen bygger på Intensjonsavtalen, og er en avtale mellom NAV og den enkelte virksomhet som ønsker å være en IA-virksomhet. Samarbeidsavtalen klargjør ansvars- og oppgavefordelingen. Samarbeidsavtalen endres i tråd med endringer i ny Intensjonsavtale.

Når en virksomhet signerer en samarbeidsavtale med NAV, blir de en IA-virksomhet. IA-virksomheter får sin egen kontaktperson i NAV arbeidslivssenter i sitt fylke og får tilgang på noen tjenester og virkemidler forbeholdt IA-virksomheter. Kontaktpersonen gir råd og veiledning i IA-arbeidet og kan bidra til at virkemidler utløses raskt og effektivt. Kontaktpersonen kan også ha en koordinerende rolle overfor andre i NAV og andre offentlige instanser. Det koster ingenting å signere en samarbeidsavtale."

http://www.nav.no/Arbeid/Inkluderende+arbeidsliv/Hva+er+IA

På forelesningen "Snacka snyggt" til Elaine lærte vi om hvordan vi kan bruke kroppspråket vårt, stemmen, mimikk og hvordan vi kan ha et bra foredrag. Jeg synes at det var et kjempe givende kurs som man kan få god nytte av senere i livet. Retorikk er læren om talekunst.
Link















Hun har også skrevet tre bøker om dette:
Härskarteknik : den fula vägen till makt.
Du är din generation.
Snacka snyggt : modern retorik. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar